LAV DIN EGEN KAKAOCEREMONI

Kærlig Kakao

- Lav din egen kakaoceremoni

Hvordan laver man sin egen kakao ceremoni?

Til en kakao-ceremoni hos Kærlig Kakao, gør Metta Myrna en stor indsats, for at skabe og holde et ideelt rum til kakao-ånden at samarbejde med dig i. Men længes du efter at kunne opleve ceremoniel kakaos virkninger derhjemme, har du heldigvis også mulighed for det. Du kan købe Kærlig Kakao her og lave din egen personlige ceremoni på følgende måde:

 

1. Forbered omgivelserne

Vælg et dejligt, roligt og uforstyrret sted, ryd kalenderen, sluk telefonen og gør stedet så helligt som muligt. Det kan være i dit hjem, ude i naturen eller hvor som helst du føler for det.

 

Du kan f.eks lave dit eget alter, ved at placere ting, som har betydning for dig på en smuk måde, evt på et lille tæppe eller lign. Tænd evt stearinlys og sæt musik på, som skaber den stemning du føler passer til din intention med ceremonien. Du kan også rense energien i rummer ved at afbrænde lidt hvid salvie eller Palo Santo. Gør præcis som du oplever meningsfuldt for at skabe et rum, hvor du kan være nærværende og fordybe dig - det kan ikke gøres forkert.

 

2. Forbered dig selv.

Du får det optimale ud af kakaoen, hvis din mave ikke er fuld. Så lad gerne være med at spise noget i timerne op til, at du drikker den. Især mælk forhindrer kroppen i at optage de virksomme stoffer i kakao, så det er en god ide at undgå mælk i løbet af dagen op til en kakao-ceremoni.

 

Bliv bevidst om din intention med at drikke kakaoen. Læs nærmere om det her.

Du kan formulere intentionen højt, skrive den ned eller bare tænke på den et øjeblik, mens du beder kakaoens ånd om at hjælpe dig med at opfylde den.

 

3. Forbered kakaoen - Opskrift på ceremoniel kakao (Se en detaljeret opskrift på kakao her).

Det er bedst at benytte ceremoniel kakao til kakao-ceremoni, da den er meget mere potent til det, end andre slags kakao (læs mere om forskellen her). 

 

Til en kakao-ceremoni hos Kærlig Kakao er der 42 gram ceremoniel kakao i hver kop.

Hvis du har tænkt dig at gøre lidt mindre ud af det derhjemme og f.eks bare planlægger at meditere i en times tid, kan du nøjes med mindre, halvdelen er sikkert nok. Prøv dig frem nogle gange, så finder du ud af hvor meget du har brug for, men drik ikke mere end den ceremonielle dosis, så risikerer du at få hovedpine.

 

Gør gerne en lille respektfuld ceremoni ud af at forberede kakaoen, du kan f.eks synge for den imens.

 

Hak kakaoen fint, kom den i en lille smule forvarmet vand og lad den smelte under omrøring før du kommer resten af vandet i - brug så meget vand, at det passer i din kop eller med, hvor tyk du kan lide den.

 

Tilsæt en lille smule cayennepeber eller knust chili. Hvis du har lyst til at invitere stemningen fra f.eks vanilie, kardemomme, kanel eller lignende, så tilsæt også det. Nogen holder af at søde kakaoen og der sker ikke noget ved at tilsætte honning, bortset fra, at dit blodsukker kan dykke en tid efter det sugar-rush det har givet dig i starten og dermed gøre din koncentration lidt dårlig, især hvis ceremonien varer flere timer og du har fastet op til den.

 

Lad kakaoen blive varm, men lad den ikke koge. Brug en teske i koppen, hvis du vil undgå, at kakaoen synker ned og bliver tyk i bunden.

 

4.Lad din intention udfolde sig.

Med et åbent sind kan du nu lade kakaoens ånd og din egen intuition guide dig til at opleve, hvordan din intention folder sig ud. Meditér, dans, syng, skriv, mal, elsk, græd eller drøm - der findes uendelig mange rigtige måder.

 

GOD FORNØJELSE!