OPSKRIFT PÅ CEREMONIEL KAKAO

Kærlig Kakao

- Opskrift til din egen kakaoceremoni

Opskrift på ceremoniel kakao


Det er bedst at benytte ceremoniel kakao til kakaoceremoni, da den er meget mere potent til det, end andre slags kakao (læs mere om forskellen her). 


Du skal bruge:

 • Op til 42 gram ceremoniel kakao
 • Vand
 • Cayennepeber eller chili
 • Evt andre urter, som f.eks vanilie, kardemomme eller kanel
 • En gryde og et kogeblus
 • En kop

Gør gerne en lille respektfuld ceremoni ud af at forberede kakaoen, du kan f.eks synge for den imens.


 1. Hak den ønskede mængde kakao fint.

  Til en kakao-ceremoni hos Kærlig Kakao er der 42 gram ceremoniel kakao i hver kop.

  Hvis du har tænkt dig at gøre lidt mindre ud af det derhjemme og f.eks bare planlægger at meditere i en times tid, kan du nøjes med mindre, halvdelen er sikkert nok. Prøv dig frem nogle gange, så finder du ud af hvor meget du har brug for, men drik ikke mere end den ceremonielle dosis, så risikerer du at få hovedpine.

 2. Forvarm en lille smule vand i en gryde på kogeblusset
 3. Bland kakaoen med vandet og smelt den ved svag varme under omrøring, til du har en lind pasta.
 4. Tilsæt mere vand, til mængden passer i din kop eller med, hvor tyk du kan lide den.
 5. Tilsæt en lille smule cayennepeber eller knust chili. Hvis du har lyst til at invitere stemningen fra f.eks vanilie, kardemomme, kanel eller lignende, så tilsæt også det.
 6. Nogen holder af at søde kakaoen og der sker ikke noget ved at tilsætte honning, bortset fra, at dit blodsukker kan dykke en tid efter det sugar-rush det har givet dig i starten og dermed gøre din koncentration lidt dårlig, især hvis ceremonien varer flere timer og du har fastet op til den.

 7. Lad kakaoen blive varm, men lad den ikke koge. Brug en teske i koppen, hvis du vil undgå, at kakaoen synker ned og bliver tyk i bunden.

 8. Nu er kakaoen klar til at blive drukket! Du får den mest optimale virkning, hvis du forbereder dig selv og omgivelserne til ceremoni før du drikker kakaoen. Du kan læse gode råd til at lave din egen ceremoni her.
 9. God fornøjelse <3