YOGA

Yin Yang Yoga

 - Sindsro, styrke og smidighed

Da jeg besluttede mig for at fravælge min forsker-karriere i 2006, var det for at blive yogalærer.


Selvom yoga igennem årene er blevet en mindre del af det jeg underviser i, er det stadig en meget central del, som jeg værdsætter højt.


Eleverne på mine faste ugentlige hold er meget trofaste og mange af dem har gået helt op til 12 år på mine hold. De tre faste yogahold jeg har, har derfor venteliste, som du er meget velkommen til at skrive dig på - der kommer jævnligt en plads og så skriver jeg til dig.


Hvad er Yin Yang Yoga?

YIN YANG YOGA er det navn, jeg har kaldt min egen yogastil siden 2009.

Stilen er udformet ud fra konceptet "hvordan ville jeg gerne selv undervises på en yogatime" og er sammensat af forskellige komponenter fra de forskellige traditioner jeg er uddannet i igennem tiden. 


Vi styrker kroppen og får gang i blodomløbet med dynamiske vinyasa flow-øvelser, dyrker smidigheden og roen med blid udstrækkende yin-yoga og fremelsker indre harmoni med mindfulness-øvelser og guidede meditationer.


Det grundlæggende princip er, at yoga er en terapi-form, ikke en sport. Det vil sige, at det ikke kan lade sig gøre, at være dårlig eller dygtig til yoga. Alle kan være med og øvelserne tilpasses den enkelte. Jeg gør en dyd ud af, at lokke eleverne ud af deres komfortzone, men kun for at vise dem, at de kan mere end de tror.


Selve navnet kommer af, at jeg i 2008 på en rejse til Indien blev introduceret til Yin Yoga (som ironisk nok er udviklet af en amerikaner). Jeg blev fascineret af tilgangen og opsøgte Paul Grilley, som har udviklet den. Efter nogle kurser hos ham begyndte jeg at undervise i stilen i Danmark - så vidt jeg ved som den første her i landet. Men efter en tid med ren yin (tålmodighed og stræk) fornemmede jeg, at der var brug for lidt mere yang (varme og styrke) for at skabe balance i min undervisning. Navnet Yin Yang Yoga lå derfor lige for og der er da også andre, som har fundet på det samme navn de senere år til det, som de selv laver.


I dag er Yin Yoga blevet overmåde populært, men dengang det kun var mig som underviste i det, skrev jeg en tekst om, hvad det indebærer, til mine nysgerrige elever, den kan du læse her. 

unsplash