SÅDAN FOREGÅR EN KAKAOCEREMONI

Kærlig Kakao

- Sådan foregår en kakaoceremoni

Til ceremoni hos Kærlig Kakao

Når du kommer til ceremoni, står der en dampende og duftende kop klar til dig, hvori der udover vand er 42 gram ren ceremoniel kakao, en lille smule cayennepeber og måske et drys vanilie, kardemomme eller lignende, alt efter hvilken energi vi vil invitere ind.

 

Den kakao vi bruger hos Kærlig Kakao, er den helt oprindelige vilde form. Den har vokset vildt i Amazonas og er blevet plukket af lokale, oprindelige indianere, som vi betaler godt for deres arbejde. Kakao-træerne har selv valgt, hvor de vil vokse. De er groet langsomt frem midt i Amazonas levende miljø og bønnerne har et meget højt indhold af entheogene stoffer.

 

Forbered dig på ceremonien

Du kan gøre din oplevelse så god som muligt, ved at forberede dig op til ceremonien.

 

Bliv bevidst om din intention

Som i de fleste andre situationer i livet, er det meget hjælpsomt at være bevidst om sin intention, når man deltager i en kakao-ceremoni.

 

Du behøver ikke at finde på en intention,for har du lyst til at drikke ceremoniel kakao har du også en intention med det, du skal bare blive bevidst om den.

 

Mærk efter, hvad du ville ønske dig, hvis alt var muligt (for det er det) og tro så bare på det du mærker.

En intention kan f.eks være at hele en fysisk eller følelsesmæssig smerte, at slippe et destruktivt mønster, at få dybere indsigt i og forståelse for noget i dig selv, at slippe frygt eller vrede, få større ro, mere glæde eller kærlighed, eller simpelthen bare nysgerrighed efter at opleve hvad kakao kan gøre for dig.

 

Formuler intentionen, så den udtrykker det du ønsker, frem for det du ikke ønsker (f.eks er formuleringen "jeg ønsker mig større sindsro" bedre end "jeg ønsker mindre tankemylder").

 

Og hav så tillid til, at kakao nok skal hjælpe dig med at opfylde den, uanset om processen måske bliver anderledes end du forventede. Hvis din intention f.eks var, at nyde livet mere, kan det være at du til din overraskelse oplever en masse tårer under ceremonien. I så fald kan du trygt stole på, at den sorg du nu har mærket og sluppet, var det, som før forhindrede dig i at være helt tilstede og nyde livet.

 

Gør kroppen klar

Kakao virker bedst, hvis din mave ikke er fuld og hvis dit system ikke er optaget af at rense sig for f.eks koffein og alkohol.

Det er derfor en god ide, at spise let i timerne op til ceremonien og at undgå slik, kaffe, alkohol og lign. Mælk forhindrer kroppen i at optage de virksomme stoffer i kakao, så hold dig helst fra mælkeprodukter den dag.

 

Pak tasken

Du behøver faktisk ikke at have noget med, for vi har alt, hvad du skal bruge på stedet.

Men det er en god ide at tage behageligt blødt tøj på og hvis du gerne vil have en ting med betydning for dig liggende på alteret i midten eller lave dit eget lille alter foran dig, er du meet velkommen til det.

 

Sådan foregår det

En ceremoni med Kærlig Kakao tager ca fire timer. Vi sidder eller ligger i en rundkreds på puder og tæpper i det smukke rolige rum, med et alter i midten. Har du brug for en stol at sidde på, har vi en til dig.

 

Ceremonien indledes med, at Metta introducerer kakaoen og ceremoniens overordnede intention. Så får du lejlighed til at dele din personlige intention i en runde, hvis du føler for det og derefter drikker vi kakaoen. Selve ceremonien kan indeholde forskellige elementer af musik - live eller afspillet - lydhealing, aromaterapi, guidede meditationer, mantras, shamanistisk trommerejse og healing, hjertemøder, energi-øvelser og meget mere, alt efter temaet og energien den dag.

 

Det meste af ceremonien kan du fordybe dig indadvendt, uden at behøve at forholde dig bevidst til de andre deltageres proces.

 

Der bliver ofte tilbudt Rapé under ceremonien. Rapé er en plantemedicin fra Amazonas, der kan arbejde sammen med kakaoen og gøre den mere intens, fordybe din meditation og forløse din intention. Den er lovlig og ikke psykoaktiv.

 

Når vi begynder at runde ceremonien af, bliver energien mere udadvendt, vi forbinder os bevidst med hinanden i cirklen og der bliver mulighed for at dele sine oplevelser under ceremonien og høre andres, før vi slutter af.

 

Du kan læse en beskrivelse af en ceremoni her:

 

Til ceremoni med Kærlig Kakao

Kakao blev i gammel tid i Mellemamerika hyldet som ”gudernes føde”; en gave til menneskeheden, forbeholdt de få priviligerede. Her brugte man kakao i ceremonier, til at komme i kontakt med ånderne og jorden selv.

 

Hos Kærlig Kakao har den ældgamle Maya-traditions tilbedende relation til kakao fundet grobund og her kan man til kakao-ceremoni på egen krop opleve, hvor meget en kop kakao egentlig har at tilbyde.

 

En søndag eftermiddag har en gruppe deltagere i dagens ceremoni placeret sig mageligt på puder i en rundkreds i et stille, smukt lokale på Frederiksberg, med en kop dampende kakao foran sig. Luften dufter mættet af både kakao og af den salvie, som ceremoni-facilitatoren Metta Myrna netop har viftet rundt i lokalet med en fjervifte og der lyder dæmpet musik i baggrunden.

 

Metta forklarer, at kakaoen traditionelt blev anset som en intelligent samarbejdspartner, hvorfor deltagerne bliver bedt om, at finde ud af hver enkelts intention med at deltage i ceremonien, så kakao-ånden ved, hvad den skal hjælpe med.

 

Deltagerne fortæller om deres intentioner, som spænder lige fra ren nysgerrighed til heling af fysiske og psykiske traumer.

 

Efter at alle har delt deres intention, er det tid at drikke kakaoen. Den dufter himmelsk, men smagen er overraskende anderledes end hvad man normalt forventer af en kop kakao. Den er ikke ubehagelig, men fuld, stærk og med en markant bitterhed.

 

Imens kakaoen drikkes, forklarer Metta, at der i koppen udelukkende er en speciel oprindelig form for kakao, vand, chili og andre krydder-urter. Vanen med at blande kakao med mælk er ærgerlig siger hun, fordi mælken forhindrer kroppen i at optage den cocktail af virksomme stoffer, som er så speciel for kakao. Hun beretter, at Mayaerne havde en myte der fortalte, at kakao en dag, når menneskene har mistet deres kontakt med jorden og sig selv, vil komme og hjælpe os med at finde den igen. Naturvidenskaben kan forklare kakaos virkning med andre termer som theobromin, phenetylamin, dopamin og serotonin - navne for nogle af de neuro-transmitterer-lignende stoffer der findes i kakaoen og som tilsammen medfører en sindstilstand, der bla er meget sensitiv og åben. Derudover indeholder kakao en helt utrolig mængde vitaminer og mineraler, antioxidanter og andet sundt, som gør det helt forståeligt at den kaldes gudernes føde, fortæller Metta. Men dens største gave er, ifølge hende, dens evne til at ”åbne hjertet”.

 

Dette er, hvad de næste timer er dedikeret til. Til lyden af forskellig stemningsfuld musik og guidede meditationer fordyber deltagerne sig i hver deres rejse ind i sig selv og ud i universet, mens Metta bevæger sig omkring og diskret med aromaterapi og fjerviften støtter den enkelte i at åbne sit hjerte og opfylde sin intention. Stemningen er afslappet og intens på samme tid. Nogen virker næsten som om de er faldet i søvn, mens andre græder og nogle enkelte stiller sig op danser stille til musikken.

 

Efterhånden vender deltagerne igen opmærksomheden mod hinanden i cirklen og Metta bekendtgør, at ceremonien nærmer sig sin afslutning. Tiden er fløjet og det er svært at forstå, at der er passeret fire timer, da der åbnes op for, at deltagerne deler deres oplevelser. Få af de deltagende kender hinanden i forvejen, men det er tydeligt at mærke ceremoniens virkning på stemningen: Der er en usædvanlig kærlig og støttende atmosfære i flokken af mennesker, som tillidsfuldt deler deres oplevelser af selvindsigt, følelsesmæssig forløsning, ro og kærlighed. Nogen har ikke lyst til at dele, hvilket bliver respekteret, og en enkelt deler, at han har kedet sig bravt, men da ceremonien slutter er alle iøjnefaldende mere glade end da de kom.

 

Vi forlader alle lokalet med røde kinder, som måske skyldes , at den stærke kop kakao forøger blodgennemstrømningen med 30-40%, måske afspejler et varmere, mere åbent hjerte, måske begge dele. Uanset hvad grunden er, har denne eftermiddag bragt en helt ny dimension til konceptet ”en kop varm kakao”.