Mod

MOD

Jeg var ikke et almindeligt barn.

Jeg er født i 1972. Da jeg var 4, havde jeg lavet mig et alter, som jeg bad ved og jeg fortalte frejdigt om mine erindringer fra tidligere liv.

Jeg lærte at læse før jeg startede i skole og slugte med stor glæde skolebøger langt over mit alderstrin.


Men det var ikke først og fremmest det, som forhindrede mig i at være almindelig. Min mors livsstil førte os vidt omkring med rigtig mange flytninger og skoleskift gennem hele min barndom, så jeg var altid den nye og anderledes i klassen. At starte i en konservativ landsbyskole i Sønderjylland som tilflytter fra sjælland, i det eneste hippie-kollektiv i en landsdel af traditionelle bønder, uden at komme til at føle sig grundlæggende forkert som menneske, var for stor en opgave for mig som 10-årig i 1982. Jeg gennemlevede både ensomhed og selvhad på den bekostning.


Men gradvist fortonede min trang til at ligne de andre sig og transformerede sig til en stolthed over- og styrke i, at være anderledes. Jeg blev en rebel og ganske sikkert den første punker i Sønderjylland, dengang omkring 1986. Jeg havde en stor social indignation og skrev vrede samfundskritiske graffitier på væggene i min lille by, mens jeg læste Jung og filosoferede dybt over livet.


Jeg gennemgik dermed allerede meget tidligt i livet den smertefulde proces,  igennem ensomhed, at finde styrken i -og modet til, at være unik.


Jeg vidste det ikke dengang, men det mod skulle komme mig til stor hjælp i resten af mit liv. Ikke mindst til at tage de beslutninger, som har gjort det muligt for mig at følge mine drømme og arbejde med det jeg gør i dag.