Alsidighed

ALSIDIGHED OG ÅBENHED

Før jeg blev mor, havde jeg rejst en del rundt i Europa, for det meste på tommelfingeren, og boet i BZ'atte huse, som fandtes i de fleste europæiske storbyer og altid havde plads til en ligesindet.


Men i 1996 rejste jeg for første gang udenfor Europa. Jeg tog min søn med to uger til Goa i Indien og her blev jeg bidt af at rejse. Så halvandet år senere tog jeg forældreorlov, pakkede en rygsæk og drog afsted til Sydøst-Asien i et halvt år sammen med min 5-årige søn. Vi levede på bounty-skønne strande, udforskede templer og storbyer og trekkede i Thailand, tog hyre på et skib til Malaysia, boede blandt fundamentalistiske muslimer på Java, blandt indfødte indianere i junglen ud for Sumatra og hinduister på Bali og lærte surfere, soldater, hippier og mange forskellige folkeslag, religioner og kulturer at kende i hele Sydøstasien det næste halve år. Siden da har jeg rejst så meget som muligt, både med og uden mine børn i det meste af verden.


Jeg har holdt min ene barselsorlov i Indien og en anden i en autocamper ned gennem Europa, Jeg er blevet indviet i en stamme i Amazonas og har mediteret i Himalaya og mine børn tror, at det er en menneskeret at rejse hvert år.


Jeg holder af at lære mine redskaber der, hvor de er opstået. Det har ført mig til Indien rigtig mange gange, for at lære om bla yoga og meditation og til Syd- og Mellemamerika en del gange, for at lære om shamanisme og ceremonier.


Hver eneste gang jeg bevæger mig langt nok væk fra mine vante omgivelser, bliver jeg mindet om, hvor mange sandheder der findes om, hvad der er den rigtige måde at leve på og hvor forskelligt et liv kan forme sig. Det holder mig åbensindet for livets mangfoldighed og mangeartede muligheder.