JULEKALENDER 6

SELVKÆRLIG JULEKALENDER 

GAVE TIL DIG SELV # 6

Har du en travl hverdag, kan det være svært at finde tid til, at stoppe op og være nærværende. Måske er hele din dag skemalagt og det føles ikke som om, at der er tid til pauser, hvor du bare er til.


Men faktisk har du en masse pauser dagen igennem. Hver gang du venter på noget, er der ingen der forventer, at du udretter noget imens. Det kan være på toget, i køen, ved trafiklyset osv. I stedet for at kigge op på himlen eller mærke indad, bruger de fleste i dag disse pauser til at kigge på deres mobiltelefon. Lige præcis den vane mener jeg, er en stor del af grunden til den stress-epidemi vi oplever, idet man så går glip af en værdifuld chance for at tanke sig selv op med opmærksomhed.


I dag skal du lægge mærke til de pauser der opstår dagen igennem og lade mobilen ligge i lommen, for i stedet at få det optimale ud af pauserne.


  • Læg mærke til, når der opstår en situation, hvor du må vente. F.eks i køen i supermarkedet.
  • Vælg en af de meditations-øvelser du har lært og brug så den mens du venter. Du kan f.eks vende opmærksomheden mod fornemmelsen af dit åndedræt, du kan zoome ud og ind på øjeblikkets indtryk eller du kan bare tage alle sanseindtrykkende og fornemmelserne ind og opleve dem, som om det var første gang du nogensinde oplevede at have sanser.
  • Gør det hver gang der opstår en pause, hvor du må vente på et eller andet.