PAUSER 2

TEMPO

I dag er det tid at vende opmærksomheden mod tempoet.


Vores bevægelser har, i tæt samarbejde med vores åndedræt, stor indflydelse på den tilstand vi er tilstede i verden i. 


Lidt firkantet sagt, så skelner vores nervesystem ikke mellem, om vi har travlt eller vi er bange. Dvs at når du bevæger dig hurtigt, reagerer din krop som om du var i fare og det er sådan du kommer til at fornemme situationen.


I dag skal du øve dig på at finde et tempo, som gør dit nervesystem trygt og forbinder dig med din naturlige rytme i dig selv.


Læg mærke til, når du føler, at dine bevægelser bliver hurtige og travle. Stop så op et øjeblik og bevæg dig derfra ekstra langsomt et øjeblik, til du er tilbage i din rolige kerne.


Forestil dig denne praksis som en bevægelsesmeditation som tai chi eller som en flydende dans i hver eneste af dine bevægelser. Lad en handling flyde ubesværet til den næste.


Hvert åndedrag, trin og tanke er forbundet. Du vil mærke tempoet i dine tanker blive langsommere og roligere og din vejrtrækning blive mere afslappet. Du vil give sig selv ro til at opleve livets skønhed, vitalitet og energi. Og du vil føle dig forbundet med din egen dybe personlige integritet og integriteten i livet, der omgiver dig.